Expertise

 

Philein Educatieve Teksten biedt ondersteuning bij de ontwikkeling van leermiddelen voor scholieren, studenten, werknemers en/of klanten. Praktijkgerichtheid, helderheid en aandacht voor de doelgroep zijn daarbij sleutelwoorden.

Als educatief auteur heb ik aandacht voor helder taalgebruik, praktijkgerichtheid en het leren in een realistische en zinvolle context. Ik streef dan ook altijd naar het ontwikkelen van teksten die niet alleen aansluiten bij het niveau van de doelgroep, maar ook de belevingswereld aanspreken. Kortom: ik zorg ervoor dat mijn teksten de doelgroep bereiken. Pas dan kan er ook echt geleerd worden.

Als onderwijskundige heb ik ruime ervaring in het ontwikkelen van (digitaal) educatief lesmateriaal voor het scholenveld, met name voor het praktijkonderwijs en het (voorbereidend) middelbaar beroepsonderwijs (waarbij mijn hart vooral ligt bij het PO en het VMBO). Daarnaast werk ik mee aan praktijkgerichte leermiddelen voor bedrijven die hun werknemers willen opleiden, trainen of bijspijkeren.

Digitale leeromgevingen, platforms en tools waarmee ik gewerkt heb, zijn onder andere Fonto XML Editor, Editorial Suite, Learnbeat en LessonUp.

Philein Educatieve Teksten